Worst pakketten van Olijck vanaf 20,- | Borrel Experience
Kaas & Worst

Kaas & Worst

Op zoek naar een worst of kaas borrelpakket?

Olijck maakt charcuterie en andere heerlijckheden. Allemaal volgens ambachtelijke receptuur en met zoveel mogelijk duurzame producten.

Wij vinden het belangrijk dat dieren een olijck leven hebben en om die reden de herkomst van de dieren te weten. Verder voegen we veel vrolijkheid en af en toe een snufje ondeugendheid toe. Dit alles geeft je weerstand, energie en humeur een flinke boost, want wij geloven dat alles wat voortkomt vanuit vriendschap, vrolijkheid, dapperheid en integriteit, wel goed moet zijn.

Olijck worst in beeld

Onze Olijcke worsten worden gemaakt van het duurzaam gehouden Heyde Hoeve varken. We maken de worsten in 5 smaken:


Olijcke Silvio
Onze wijnworst. Met als hoofdingrediënt een Italiaanse rode wijn uit de Piëmonte-streek in Noord-Italië. De worst is zacht en wat pittig tegelijk, met een hint van kruidnagel. De Olijcke Italiaan is te herkennen aan het rode touwtje.


Olijcke Joop
Onze eerste trots, gemaakt voor en met Jopen Bier. Jopen Bier is een bier uit de Haarlemse Jopenkerk met inmiddels landelijk faam. In onze receptuur is Mooie Nel IPA verwerkt, een extra zwaar en extra gehopt bier. In de smaak komt het bier prettig tot zijn recht, de worst is opvallend zoet met wat rietsuiker op de achtergrond. Overbodig om te zeggen dat hij heerlijck smaakt bij bier. De Olijcke Joop is te herkennen aan het gele touwtje.


Olijcke Marlies
Onze whiskyworst. Gemaakt met whisky van Nederlandsche Bodem. De smaak is intens met hinten van gras, noten en gebrande suiker. De worst is zalvend zacht van structuur. Onze ode aan het duurzaam gehouden varken. De Olijcke Marlies is te herkennen aan het rood-witte touwtje.


Olijcke Gerard
Deze droge worst hebben we gemaakt met Grand Prestige van Hertog Jan. Dit bier wordt zeer gewaardeerd onder de beer geeks en wij snappen nu waarom!

 

Olijcke Andreas
Een heuse Gin Tonic worst. Uniek in de wereld van de droge worst. De worst wordt gemaakt met V2C Gin; een heerlijke en originele Gin van Nederlandse bodem. In de worst proef je naast Gin-vleugjes, jeneverbes, laurier, citrus en gember. De Olijcke Andreas is te herkennen aan het blauwe touwtje.
 

De worsten kunnen het beste in de buik bewaard worden. Zo niet dan graag ophangen in een koele, droge ruimte (bijvoorbeeld in een kast). We kunnen aangeven dat de worsten naarmate ze rijper worden harder worden. Het gewicht van de worsten is rond de 150 gram per stuk met een afwijking van 10% vanwege de ambacht. Wij vinden onze worsten het lekkerst na minimaal 5 weken drogen, maar dit is smaak en daarover valt niet te twisten. De worst kan naar onze mening op ieder moment van de dag genuttigd worden, althans dat doen we zelf.